2014. november 22., szombat




LIPIKAR BAUME AP+
Innováció az érzékeny, száraz vagy atópiára hajlamos bőr ápolásában

Az atópiás dermatitisz (vagy atópia), vagyis a bőr krónikus gyulladása világszerte egyre több páciensnél fordul elő és statisztikailag a második leggyakoribb ok, amellyel bőrgyógyászhoz fordulunk. A betegségben szenvedő páciensek ördögi körben keringenek: a bőrük nagyon száraz, hámlik, ami viszketéshez és fellángolásokhoz vezet. A bőr vakarását követő átmeneti megkönnyebbülés irritációhoz és ezáltal további vakarózáshoz vezet. Az akut fellángolások rendszeresen ismétlődnek, ami hozzájárul a páciensek életminőségének tartós romlásához.

A La Roche-Posay egyedülálló tudományos felfedezést tett: a mikrobióm, vagyis a testünkben élő mikroorganizmusok közössége felelős a bőr természetes védőfunkciójának fenntartásáért, az atópiás bőrön pedig a mikrobióm nincs egyensúlyban. A siker kulcsa ezen egyensúly visszaállítása. Ebben segít a Lipikar Baume AP+ .

MI AZ A MIKROBIOM?

Baktériumok mindenütt vannak: a levegőben, amit belélegzünk, a vízben, amit megiszunk, a környezetünkben, ahol élünk, és a testünkben is. A mikrobiom az emberi testben és annak felületén élő mikroorganizmusok - több mint 10 milliárd baktérium, vírus és gomba - együttese. A szervekhez hasonlóan biztosítja és védi a sejtek fiziológiáját és egészségét.

A bőr mikrobiom pontos összetételét és funkcióját még csak nemrégen kezdték feltérképezni. Működésének és testünkkel való összefüggésének tanulmányozása és megértése új utakat nyithat a bőr és a kozmetikumok kapcsolatáról való gondolkodásban. 



Az atópiás dermatitisz tanulmányozása során megállapították, hogy a fellángolások összefüggenek a mikrobiom egyensúlyának felborulásával. Az atópiás bőrterületeken jelentősen kisebb a bakteriális diverzitás, vagyis az emberi test számára pozitív hatással bíró baktériumok hiánya miatt a bőr ki van téve a veszélyes baktériumoknak, amelyek a bőrbe jutva irritációt és extrém bőrszárazságot idézhetnek elő.

 A Vitreoscilla Filiformis baktérium segít a mikrobiom helyreállításában és a súlyos bőrszárazság enyhítésében. Ezt a baktériumot bőrnyugtató és –regeneráló hatású La Roche-Posay termálvízben szaporítva hozták létre szabadalmazott új hatóanyagukat, az Aqua Posae Filiformist, amely a Lipikar Balzsam AP+ egyik aktív összetevője.


Bőrnyugtató hatású La Roche-Posay termálvízzel.

Lipidpótló testápoló balzsamirritáció és viszketés ellen
Az új, szabadalmazott Aqua Posae Filiformis hatóanyag kettős hatást fejt ki az atópiára hajlamos bőr két meghatározó tényezőjére:
  1. A felszínen – egyensúlyba hozza a mikrobiómot, ezzel felfüggeszti az akut fellángolást és stabilizálja a tünetmentes állapotot
  2. A bőr mélyén, belülről – hosszútávon helyreállítja a bőr barrierfunkcióját és csillapítja az irritációt
Az eredmények már akár egy hónap múlva láthatók: a bőrszárazság és a viszketés hatékonyan csökken, az akut fellángolások közötti időtartam kitolódik.

Az egyedülálló formula 50% bőrnyugtató hatású La Roche-Posay termálvizet és két értékes hatóanyagot tartalmaz magas koncentrációban: 4% Niacinamide-ot az azonnali bőrnyugtatásért és 20% shea vajat (karitévajat) a bőr intenzív táplálásáért.

Két méretben kapható: 200 ml puha tubusban a mindennapi kényelmes használatért és 400 ml pumpás, gazdaságos kiszerelésben az egész család számára.

Ár:
4 399 Ft / 200 ml
5 799 Ft / 400 ml

Elérhető a La Roche-Posay márkát forgalmazó gyógyszertárakban.

(Az információkért köszönet Bernáth Gyöngyvérnek.)
Anna


1 megjegyzés:

  1. Hali! Tudsz nekem olyan vidit csinalni amiben hő nélkül egyenes hajat lehet csinálni?
    Előre is Köszi: Betti

    VálaszTörlés