2014. május 14., szerda

AVOKÁDÓ A CSODASZER





Az avokádó nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmaz. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintetA-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmaz. Rendkívül magas az olajtartalma, azért kiválóan alkalmas a kiszáradt bőr és haj ápolására. Általában érzékeny bőrre alkalmazzák. Segíti az ekcéma megelőző és tüneti kezelését. Jótékonyan hat az ízületi fájdalmakra, és csökkenti a koleszterinszintet.
A magjából hidegen sajtolt olajának összetétele az olívaolajhoz hasonló. A kozmetikai iparban kedvelik, mert táplálja a száraz, öregedő bőrt.



Ma az avokádó hajra való gyógyhatását fogom vizsgálni és egy DIY hajpakolást is megosztok veletek.

Mint említettem az avokádóban számos vitamin megtalálható, emellett olajokban is gazdag. Ennek köszönhetően a hajunknak csodaszer lehet. Sajnos sokan küzdünk a száraz hajjal, a töredezett hajvégekkel, de nem kell elkeseredni, van megoldás. Szeritnem jobb félni, mint megilyedni. Ha tökéletesnek tartod a hajadat, akkor sem árt neki néha egy hajpakolás, hogy szinten tartsd a selymes, csillogó hajkoronád látványát. 




DIY Avokádó Hajpakolás
(Nem kell mindent felhasználnod a hajpakoláshoz, de ezekből összekeverhetsz magadnak egy ápoló pakolást)

Nézzük mi kell hozzá:

- avokádó
- méz
-olívaolaj
- tojás
- banán
- kókuszolaj

Miután a neked szimpatikus hozzávalókat kiválasztottad, keverd össze őket egy tálban, majd tedd a hajadra kb. 20-30 percre, majd alaposan öblítsd ki.   

Az én kedvenc variációim: avokádó-méz, avokádó-banán, avokádó-olívaolaj-tojás, avokádó-kókuszolaj.

A pakolás után a hajas selymes és puha lesz!

Hasznos tippek:

- A hajszárítót próbáld nélkülözni, az is hő és nem tesz jót a hajnak. 
- Ne dörzsöld a törölközővel a hajadat, inkább itasd le róla a vizet, vagy tedd fel turbánba.
- Ha a pakolás felhelyezése előtt megmasszírozod a fejedet, akkor fokozod a vérkeringést, és a hatóanyagok jobban felszívódnak. 
- A hajpakolásokat rendszeresen használt, heti 1 alkalommal (a hajmosás gyakoriságától függően). 




Anna






1 megjegyzés:

  1. Szia! Amm ezt a balzsam helyett hasznaljam? Ha igen akkor a toveimhez is tegyek? ( mert ugye a balzsamot nem szoktam!!) Ha pedig nem akkor ezt utana rakjam ra?es szinten ugyanaz a kerdes; a toveimre is? Ja es a banant elotte turmixozzam ossze? Koszi a valaszt :-D

    VálaszTörlés